Vi har allerede en god vane – som kan blive endnu bedre!

Danskerne bruger ca. 80 bæreposer af plastik om året. Det gør os til nogle af de bedste i Europa med hensyn til at bruge vores plastikposer flere gange. Vi synes dog at det er ærgerligt at mange af os ender med at smide en hullet plastpose ud sammen med husaffaldet til forbrændingen. Bevares, hver pose giver strøm, svarende til at holde en 60 W pære i gang i en time. Men en pose der går i plastikaffald og genanvendes som plastpose skal kun bruges fire gange for at være bedre end alle andre alternativer – inklusiv bomuldsposen. I alt fald med vores nuværende forbrugsvaner.

Genkend dit genanvendte plast

Når butikkerne laver helt nye poser kendes de som LDPE-poser (lav densitet polyethylen). Det er de kraftige bæreposer af plast som vi kender fra supermarkederne. De poser der genanvendes mærkes typisk som en ’miljøpose’ eller med et genbrugssymbol i bunden af din pose. Kig evt. også efter indkøbsnet, som er af genanvendt plast. Privat fandt vi hurtigt genbrugsmærker i bunden af Bilkas og Nettos poser.

(Billede fra plast.dk)

Jamen, jeg vil hellere bruge bomuldsposer

I CO2 regnskabet er bomuldsposerne endnu ikke det bedste valg, når vi kigger på vores indkøbsvaner. Efter alle kunstens regler vil vi gerne anbefale bomuldsposen, til dig der kan overholde at anvende posen mindst 131 gange inden du køber den næste plastpose. Det vil sige at dine daglige indkøb de næste godt 4 mdr. skal være uden køb af en eneste LPDE-bærepose. Stort eco-kram til dig der kan!

Mange bække små, gør en stor å

Plast er en kæmpe trussel ude i verdenshavene, som vi gerne vil være med til at nedsætte. Men vi tror på at det er små skridt der skal til. Så vi starter ved at give vores kunder et kæmpe klap på skulderen hvis man genanvender plastposerne – gerne mere end 4 gange.

Men hvad gør BuyNature så?

I forretningen sortere vi vores affald med stor glæde, vores bambustøj er pakket ind i emballage der også er af bambus, vores træaccessoires er FSC-certificeret, vores cremer er økologisk fremstillet og vores personale nyder gerne kaffen af deres personlige bambuskrus.

 

(Billede fra vores affaldskælder i Friis Shoppingcenter)

 

Kilder:

Jo, den er (stadigvæk) god nok: Plastposer ER mere bæredygtige end alternativerne

Oftede stillede spørgsmål om plastposer